Over Kevin Benning Tennis

In 2011 heb ik de keuze gemaakt om na mijn Havo diploma mijn fulltime tennisprogramma te combineren met een HBO studie Sport, Economie en Communicatie (SPECO) aan de Johan Cruyff University in Tilburg. De reden voor deze combinatie is om mezelf te ontwikkelen op zowel tennis als persoonlijk vlak. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie. De planning is om in het voorjaar 2016 klaar te zijn met mijn studie.

Om als topsporter naast je fulltime trainingsprogramma een studie te combineren, is deze studie aan de JCU in mijn ogen een ideale combinatie. Mijn sport en studie is de basis van mijn visie dat topsport en business, de ideale marketingmix is. Dit is hetgeen waar Kevin Benning Tennis voor staat. Als ik mezelf zou moeten beschrijven, doe ik dat met de volgende woorden: Ambitieus, doorzettingsvermogen, gedreven, sociaal en perfectionistisch.

Na mijn algemene gegevens staat het ‘Kevin Benning Tennis Plan’ beschreven. Daaronder staan de missie, visie & strategie waar het plan uit voor komt. Op de andere pagina staat de marketingmix beschreven.

Algemene gegevens

NaamKevin Benning
Geboortedatum2 juni 1993
GeboorteplaatsOosterhout (N-Br)
Woonplaats Oosterhout (N-Br)
Lengte179 cm
Gewicht65 kg
TennisverenigingT.V. Strijdo in Oosterhout (N-Br)
LTV Eeckenrode in Waalre, bij Eindhoven
RacketDunlop R3.0 Revolution Natural Tennis
Speelsterkte2 (enkel) - 1 (dubbel)
Nationale ranking75 (enkel) - 32 (dubbel)
Hoogste Nationale ranking74 (enkel) - 18 (dubbel)
ATP Ranking Doubles1103-ATP
Highest ATP Ranking Doubles1050-ATP (28-09-2015)
Competitie1e Klasse Gemengd Landelijk op zondag
TennisschoolTennis.WB
Tennistrainer/coachEric Hoppenbrouwers
Eric Kuijlen
Fysieke trainerLaurens Haxelmans
Medisch teamHenk Nuninga (Body Guard Sportmassage)
Laurens Haxelmans

Kevin Benning Tennis Plan KBT Logo

De combinatie topsport en business wordt nu ingevuld door mijn combinatie van studie en toptennis.

In 2011 heb ik de keuze gemaakt om na mijn Havo diploma mijn fulltime tennisprogramma te combineren met een HBO studie Sport, Economie en Communicatie (SPECO) aan de Johan Cruyff University in Tilburg. De reden voor deze combinatie is om mezelf te ontwikkelen op zowel tennis als studie gebied.

Tijdens mijn studie ben ik fulltime bezig met tennis. Op dit moment ben ik de nummer 75 van Nederland in het enkelspel en de nummer 32 in de dubbel. In 2014 speelde ik de finale van het Nederlands Kampioenschap in het dubbelspel en stond ik al nummer 18 van Nederland. Ik speel zowel nationaal als internationaal.

Momenteel ben ik de nummer 1103 op de ATP wereldranglijst in het dubbelspel! In totaal heb ik nu 24 ATP punten door het bereiken van de halve finale in een $10.000 Future, de halve finale in een $15.000 Future en de finale in een $10.000 Future. Futures zijn de Internationale toernooien waar je begint om ATP punten voor de wereldranglijst te behalen.

Op dit moment ben ik dus bezig met mijn studie, mijn toptennis en ondersteun ik mijn huidige partners Dunlop Sport en SPFI met hun marketingactiviteiten. In ruil hiervoor ontvang ik steun.

Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie. De planning is om in het voorjaar 2016 klaar te zijn met mijn studie. Dan wil ik met mijn Bachelor Commerciële Economie op zak verder gaan met ‘het maximale’ uit mijn tennis te halen, namelijk ervaren welke ATP Ranking ik kan behalen!

Missie, visie & strategie

Missie

De missie van KBT is dat ik als topsporter en als product het beste uit mezelf ga halen. De missie kan worden verdeeld in twee fasen. Tijdens de eerste fase staat business ten dienst van mijn topsport doelstellingen. In de tweede fase zal mijn ervaring als topsporter worden benut in het leven na mijn topsportcarrière, het bedrijfsleven. In beide fasen is topsport en business de ideale marketingmix. KBT moet voorwaarden scheppen om (inter)nationaal tennis te spelen en zo veel mogelijk uit mijn tennistalent te halen. Tijdens de tweede fase zal ik mijn ervaring als topsporter gebruiken om topsport en business te integreren ten behoeve van zakenpartners.

Visie

Tennistalent alleen is naar mijn mening niet voldoende. Een combinatie van een goed (financieel) fundament door business partners samen met tennistalent, leidt tot het maximaal haalbare als topsporter. In eerste instantie wil ik alles uit mijn tennissport halen en ga ik voor mijn top. Waar ligt mijn lat in het toptennis? De toekomst zal dat uitwijzen. Als topsporter ben ik ambitieus, stel realistische (inter)nationale doelen en ben dus bereid om voor meer dan 100% te streven naar die doelstellingen. Een topsporter kan het niet alleen en heeft, in de genoemde eerste fase, partners nodig om een goed fundament te leggen voor topsport. KBT heeft als uitgangspunt dat de relatie tussen topsporter en partners tweerichtingsverkeer is. Partners steunen de topsporter en de topsporter ondersteunt de business van partners.

Strategie

Tijdens de eerste fase is mijn ultieme, strategische doelstelling om het hoogste niveau als tennisser te bereiken. Om deze doelstelling te halen zijn verschillende ‘middelen’ nodig: talent, inzet, ambitie, partners en kennis op het gebied van business. Het talent heb ik, zelf zorg ik voor inzet en ambitie. Een goede samenwerking met partners kan leiden tot die steun die elke topsporter nodig heeft. Bijvoorbeeld, een fulltime tennisser heeft voor trainingen, trainer, begeleiding, reizen en materiaal circa 40.000 euro per jaar nodig. De kennis van business, die ik door mijn opleiding en uitgevoerde partner activiteiten heb, zal zorgen voor een goede integratie van ambities van mij als topsporter en die van mijn partners. In de tweede fase is de doelstelling van KBT om met mijn ervaring en product als topsporter de business van partners te ondersteunen. Topsport is een uitstekend marketingcommunicatie middel ter ondersteuning van zakelijke doelstellingen van partners. Voor de uitwerking van het KBT plan zal ik mij op dit moment richten op de eerste fase; de fase waarin topsport en business als ideale marketingmix steun biedt aan Kevin Benning, de tennisser.